Featured

  follow me on Twitter

  About this Blog

  Este un blog scris de un blogger incepator de 19 ani,ce vrea sa-si dezvolte propriul lui blog,mai incolo,anonimul probabil vine de la unele materiale cu privire la piraterie ce le postez pe site...necunoscator vine,de la varsta frageda la care scriu acest blog...

  Despre telefonul dual sim


  Telefoane dual SIM. Spre surprinderea mea, am observat că tot mai multă lume este interesată de aceste jucării, dar stiţi exact ce este un telefon mobil dual SIM? Precum îţi vei da seama imediat din nume, este un telefon ce poate folosi două carduri SIM. Astfel, persoanele ce utilizează mai multe numere de telefon, gen unul personal şi unul de serviciu, scapă de necesitatea purtării a două dispozitive distincte, prin utilizarea unui astfel de gadget dual SIM.
  Istoria telefoanelor mobile dual SIM, deşi scurtă, a cunoscut deja mai multe stadii distincte.

  Era preistorică. Se folosea un suport în care se plasau cele două cartele. De multe ori acestea trebuiau decupate (!?!) pentru a putea fi fixate în acest suport, iar această operaţiune nu era deloc una simplă, necesitând precizie chirugicală. Iar aceste adaptoare se plasau de regulă sub bateria telefonului, necesitând existenţa unui spaţiu liber în acest loc... În plus, telefonul nu utiliza decât una din cartele la un moment dat, prin repornirea gadgetului trecându-se de la una la alta. Nu mai era nevoie să desfacem telefonul pentru a schimba cartelele, dar în rest totul era la fel ca la mobilul single SIM.
  Era decupariiEra bronzului. Tot prin decupare, cele două SIM-uri se montau pe o singură cartelă. Aceasta, cu 2 SIM-uri, era de dimensiuni standard şi putea fi utilizată de orice telefon de pe piaţă. Cele două SIM-uri nu puteau funcţiona în continuare simultan, dar se putea alege care să fie utilizat din meniul telefonului, fără a mai necesita repornire gadgetului.
  Era Medievală. Apar primele dispozitive construite pentru a putea găzdui două cartele SIM. În continuare nu se puteau utiliza concomitent, dar măcar nu mai era nevoie să te joci de-a croitorul de cartele...
  2 cartele în acelaşi telefonEra Modernă. Apar în sfârşit primele telefoane mobile capabile să utilizeze cele două cartele SIM simultan. Acestea au două emiţătoare/receptoare GSM, pentru fiecare SIM în parte. În general, ele au o durată de viaţă a bateriei redusă, tocmai din această cauză, dar sunt înzestrate cu funcţii avansate, gen agendă telefonică complexă, E-mail, browser WEB, etc
  Cu toate că sunt practice, telefoanele mobile dual SIM au dezavantajul de a nu beneficia de suportul marilor producători de telefoane mobile. Promovate de constructorii chinezi, ele nu vor avea sanşe de reuşită atât timp cât Nokia, Sony Ericsson sau Samsung le vor ignora cu desavârşire. De ce? Poate pentru că un telefon dual SIM nu poate fi braduit de un anumit operator, mare parte a telefoanelor mobile comercializate în întreaga lume fiind vândute în acest mod.

  Telefoanele dual SIM se găsesc şi în România iar preţurile lor nu sunt deloc piperate. Însă, originea producătorilor - China - te va face să te gândeşti de două ori înainte de a achiziţiona un astfel de dispozitiv. Deşi nu am avut niciodată un CECT sau DUO, mulţi dintre prosesorii lor se plâng de problemele cauzate de tehnica şi construcţia destul de proaste, pe forumurile de specialitate.

  Cect P136 si Wind DUO Atom
  Aşadar, va trebui să aşteptăm ca telefoanele mobile dual SIM să intre în era următoare, una în care funcţionaltiatea să se îmbine cu o construcţie calitativă şi un design atrăgător. Poate că CECT P136, clona lui iPhone , sau Wind DUO Atom, să fie primele din noua generaţie. Până atunci, ne resemnăm în a purta nenumărate telefoane prin geantă, buzunare sau maşină, în locul încă insuficient evoluatelor telefoane dual SIM...
  parteneri: go4it
  va ruguam comentati...

  1 comentarii:

  Cristian spunea...

  S-a lansat oficial in Romania prima solutie tehnologica de telefon dual sim 3G, inventata de TechFaith ! Telefonul WG1 Twins functioneaza in benzile WCDMA 2100mhz si GSM 1900/1800/900mhz asadar functioneaza in DIGI Mobil, Vodafone, Orange si Cosmote, se prezinta net superior tehnologic tuturor telefoanelor Dual SIM din lume dar si fantastic de bine finisat, un telefon profesional din clasa business! Functii: APELURI VIDEO, ecran 5.7cm, E-Mail, Apel in asteptare intre SIM-uri, 3 x Agende cu Parola, 3000 numere, 1000 x Respingere Apel, 1000 SMS, 2 camere, Dual Bluetooth, JAVA 2.0, Modem 3G+, Radio FM. Siteul importatorului il ofera la 960 lei cu TVA.

  Trimiteți un comentariu